‘Tree Houses’ on the Edge of the Italian Wilderness

With our cities now so laughably unaffordable, thousands of British Columbians are stuck imagining wonderful homes instead of living in them. Spaced is a record of our minds wandering the world of architecture and design, up and away from the unrewarding realities of shoebox condos, dark basement suites, sweet f~ck all on Craigslist and three levels of government that couldn’t give a damn.

(via) Designed by Milan-based studio Peter Pichler Architecture, these proposed “Tree Houses” in the woods of the Italian Dolomites have been envisioned as additions to an existing hotel so as to offer guests a closer connection to nature.

Each construction – chiefly made of reclaimed wood and glass – would see two levels: a main floor featuring a living/relaxing area connected by stairs to sleeping quarters and a bathroom on the upper floor. As you can see in the renderings below, they look to be all about the windows and the relationship between the steeply pitched roofs and the fir trees they mimic. (We’ll take our on the edge of a Galiano Island forest, please.)

– All images courtesy Peter Pichler Architecture –

  • Screen Shot 2019-03-02 at 1.01.10 PM
  • Screen Shot 2019-03-02 at 1.01.22 PM
  • Screen Shot 2019-03-02 at 1.01.42 PM
  • Screen Shot 2019-03-02 at 1.01.50 PM

There is 1 comment

Forbidding Concrete Exterior Hides ‘Tranquil House’

Japanese architecture firm FORM / Kouichi Kimura artfully makes a fortress-like home next to a factory and a highway seem liveable.

This Cabin Is Nowhere Near As Rustic As It Looks

The exterior of this dilapidated-looking hideaway in the Swiss Alps is hiding a surprisingly modern three levels of cozy.

This Plant-Heavy Ho Chi Minh City Home for a Sunny Stretch of Kits, Please

Designed by Vo Trong Nghia Architects, the stunning "Stepping Park House" in Vietnam took the concept of the house garden inside.

We Want This Parisian Live/Work Situation Here in Vancouver

We'd happily take this three bedroom house / workshop near the Rue des Martyrs if we could set it up here in Strathcona...