Imagining This Awesome Treehouse Near Beijing As A Secret North Shore Hideout

Architecture-Wee-Studio-Treehouse-10

With our city now so laughably unaffordable, thousands of Vancouverites are stuck imagining wonderful homes instead of living in them. “Spaced” is a record of our minds wandering the world of architecture and design, up and away from the unrewarding realities of shoebox condos, dark basement suites, and sweet fuck all on Craigslist.

————————————————————

(via) Located on the shore of a mountain creek in a forest of poplar and hawthorn, this two-piece polyhedron treehouse retreat on Beijing’s Wuling Mountain was designed by Chinese firm Wee Studio, which specializes in micro spaces. It’s built upon a prefabbed steel frame (assembled on site) and clad in recycled wood.

Architecture-Wee-Studio-Treehouse-1

The main space – floored with a tatami mat – is for living/sleeping, while the other is used as a washroom. It’s tiny (all told under 100 sqft), but we reckon it’s enough to provide the one or two people within (anymore would be ridiculous) with the escape they desire. We’d take ours in the quiet cool of the North Shore’s Lynn Valley, permits be damned.

Architecture-Wee-Studio-Treehouse-2 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-3 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-4 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-5 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-6 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-7 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-8 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-9 Architecture-Wee-Studio-Treehouse-11

There are 0 comments

A Spartan Hideaway of Wood and Window

This minimalist, perspective-compressing 2016 home in Japan would suit an out-of-the-way slice of the Lower Mainland.

We Want This Tree-Inspired House in Toyko for Vancouver’s Ramenland

This house in Tokyo rises up from the street like a concrete organism, twisting and sprouting limbs in tree-like fashion.

An Isolated Cabin in Wales for a BC Backyard

We want this beautiful Welsh hideaway - clad in local slate with an interior of birch plywood - a lot closer to home.

We’d Totally Live in This Danish ‘Krane’ if It Overlooked Vancouver’s Crab Park

The engine room of this massive crane on the shore of Copenhagen was renovated to include a spa, a meeting room and a suite for two.