This ‘Writer’s Shed’ Escape In The UK Would Suit The Yard Of Any Creative Type

Writers-Shed_01

With our city now so laughably unaffordable, thousands of Vancouverites are stuck imagining wonderful homes instead of living in them. “SPACED” is a record of our minds wandering the world of architecture and design, up and away from the unrewarding realities of shoebox condos, dark basement suites, and sweet fuck all on Craigslist.

————————————————————

(via) If you write for a living chances are you could still do your job on a crowded school bus made of sugar, but there will be times when will need to sneak away if only to refine, review and reflect in physical isolation – J.D. Salinger-style. Designed by UK firm Weston, Surman & Deane, this aptly named ‘Writer’s Shed’ would do the trick. Located at the back of a writer’s garden in London, it was expressly built for this exactly purpose. The bright thing comes complete with glass-fronted veranda, wood-burning stove, elaborate bookcase, reclaimed sink, sliding glass door, toilet, skylight and cedar screening through which light escapes whenever it is occupied. Most important of all? An uncluttered desk. We’d selfishly gladly take it – with stereo – at the back of our our house in Strathcona.

Writers-Shed_02 Writers-Shed_03 Writers-Shed_04 Writers-Shed_05 Writers-Shed_06 Writers-Shed_07 Writers-Shed_08

All images by Wai Ming Ng

There are 0 comments

A Spartan Hideaway of Wood and Window

This minimalist, perspective-compressing 2016 home in Japan would suit an out-of-the-way slice of the Lower Mainland.

We Want This Tree-Inspired House in Toyko for Vancouver’s Ramenland

This house in Tokyo rises up from the street like a concrete organism, twisting and sprouting limbs in tree-like fashion.

An Isolated Cabin in Wales for a BC Backyard

We want this beautiful Welsh hideaway - clad in local slate with an interior of birch plywood - a lot closer to home.

We’d Totally Live in This Danish ‘Krane’ if It Overlooked Vancouver’s Crab Park

The engine room of this massive crane on the shore of Copenhagen was renovated to include a spa, a meeting room and a suite for two.