Modern Mexico City Home Anchored By Gorgeous Library Fashioned From Concrete

pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_7-3

(via) This gorgeous house in the Coyoacán district of Mexico City is anchored by an airy, double height library fashioned from rough concrete. It comes complete with its own cantilevered staircase and gallery walkway accesses the higher up volumes. The entire room is elevated on a raised platform set with paving slates and strewn with sculpture and mismatched furniture, including a lovely old Eames chair. The three bedroom home belongs to a sculptor/fashion designer couple with two kids. Also of desirous note: a bathtub worthy of marvel and some seriously bold vermillion exterior frontage. We’d take our version of it somewhere north of 4th in Kitsilano.

pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_8-3 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_0 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_2-3 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_3 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_4 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_6-3 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_9-3 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen_2364_col_9 pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen-heroa-1

Photography is by Edmund Sumner.

There are 0 comments

A Spartan Hideaway of Wood and Window

This minimalist, perspective-compressing 2016 home in Japan would suit an out-of-the-way slice of the Lower Mainland.

We Want This Tree-Inspired House in Toyko for Vancouver’s Ramenland

This house in Tokyo rises up from the street like a concrete organism, twisting and sprouting limbs in tree-like fashion.

An Isolated Cabin in Wales for a BC Backyard

We want this beautiful Welsh hideaway - clad in local slate with an interior of birch plywood - a lot closer to home.

We’d Totally Live in This Danish ‘Krane’ if It Overlooked Vancouver’s Crab Park

The engine room of this massive crane on the shore of Copenhagen was renovated to include a spa, a meeting room and a suite for two.