8400 Chopsticks Hang From Ceiling Of Tiny Temple Honouring Sushi

basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_3

Restaurant Porn is a regular column of daydreams presented as a means to introduce Vancouver diners and designers to concepts, looks, and fully-formed ideas that they might draw an inkling of inspiration from. We do our best to pair the foreign rooms with local addresses so as to let everyone in on the daydream.

—————————————

(via) It’s a strikingly simple design solution for a tiny sushi bar, but the well-lit hanging chopstick situation at The Basho Sushi Bar – located just outside the Portuguese city of Porto – says what needs to be said with an artful economy of effort. With just 260 sqft to work with, designer Paolo Merlini didn’t want diners to be distracted from their sushi worship so he used 8,400 chopsticks to suggest the curvy silhouette of a traditional Japanese temple roof. Pretty clever, no? We’d take a version of it just off the seawall in Olympic Village.

basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_1basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_2basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_4basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_6basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-2016_dezeen_2364_col_8basho-sushi-house-restaurant-interior-design-paulo-merlini-gondomar-portugal-architizer-a-awards-heroa

There are 0 comments

Why this Abandoned 19th Century Mansion-Turned-Restaurant Would Suit Railtown

Valuing architectural history can sometimes mean incorporating ruins into new constructions, like this modern eatery in Mexico.

Eduard’s Whisky Bar in Stuttgart Should Brighten the False Creek Seawall

With its stadium seating, fishbowl frontage and copper accents, this is an aesthetic rethink of the whisky bar we could use.

Imagining this Bright London Eatery as a Cool ‘Room with a View’ in the Heart of Railtown

The scarcity of anything similar in Vancouver is why this gorgeous eatery in London loudly pinged our radar...

Victoria Could Use This Slick London Spin On A 30s Taipei Social Club

"We are perhaps getting close to a saturation point with restaurant interiors that feature dark wood, rounded corners and pink upholstery..."