Quebec Sculptor’s Tower House Set In The Conifers Would Suit Tofitian Seclusion

cover

With our city now so laughably unaffordable, thousands of Vancouverites are stuck imagining wonderful homes instead of living in them. “Spaced” is a record of our minds wandering the world of architecture and design, up and away from the unrewarding realities of shoebox condos, dark basement suites, and sweet fuck all on Craigslist.

————————————————————

(via) Montreal sculptor Jacek Jarnuszkiewicz worked with YH2 architects Marie-Claude Hamelin and Loukas Yiacouvakis to create this home for himself near East Bolton, Quebec. In shape and attitude it strikes us a modern re-imagining of an 11th century Norman-style “keep” castle, a glassy observation tower and last ditch defence again the horde. Its seeming isolation is attractive, as in the covered terrace lookout on the upper storey, but what really seals the envy deal for us are the floor to ceiling panes and the glass ceiling/floor division, which look to bring in more light than would typically be possible in a Canadian conifer clearing. If we could have our version of it anywhere, we’d hide it among the trees just inland from Chesterman Beach in Tofino.

contemporary-architecture_010916_01 contemporary-architecture_010916_03 contemporary-architecture_010916_04 contemporary-architecture_010916_05 contemporary-architecture_010916_06 contemporary-architecture_010916_08 contemporary-architecture_010916_09 contemporary-architecture_010916_10 inside

Photography by Francis Pelletier

There are 0 comments

We’d Carry This One Room Cabin From New York to the Cowichan Valley

Designed by NYC firm JacobsChang, this place cost just $20,000 (USD) to build with the job being done over a weekend by the owners.

In a City of Shrinking Balconies, Could We Please Have Some That Bloom?

Architect Manuel Herz's 'Ballet Mécanique' apartments in Central Zurich could teach local developers a thing or two about balconies.

This Tiny Cabin for Beer Island, Please

With solar panels on its A-frame, the stilted construction has very little impact on its immediate environment and did not require building permits because of its diminutive size.

Spaced

The Norwegian Hideout of Our Dreams

This cool construction by TYIN Architects was built with the help of a group of students in just three weeks. Imagine the quiet within.