Cool “Green Box” Cottage In Swiss Alps Would Suit A Big Backyard In Strathcona

the-green-box-by-act-romegialli-gessato-1-1050x700

With our city now so laughably unaffordable, thousands of Vancouverites are stuck imagining wonderful homes instead of living in them. “Spaced” is a record of our minds wandering the world of architecture and design, up and away from the unrewarding realities of shoebox condos, dark basement suites, and sweet fuck all on Craigslist.

————————————————————

(via) A common theme in our SPACED series is escape. Typically, we find ourselves running away (in our minds at least) to awesome constructions on faraway coasts, precipitous cliffs, desolate plateaus and isolated meadows, but until today we’d never really considered the “hideaway” notion as literally as this so-called “Green Box” in the Rhaetian Alps of Switzerland. Designed by Italian studio Act Romegialli with the assistance of landscape architect Gheo Clavarino, what is camouflaged as a delapidated greenhouse (by way of gratuitous deciduous overgrowth) is actually an old garage converted into a guest cottage. The interior is dreamily Spartan with bare floors, plenty of concrete and lots of glass (including a cool louvred set-up in the kitchen). We’d take a version of it in the backyard of a big Strathcona lot with a staid old heritage house at its front hiding it from the street. Because hideaway.

the-green-box-by-act-romegialli-gessato-2-1050x774 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-3-1050x1575 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-4-1050x1400 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-6-1050x1371 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-7-1050x1187 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-8 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-11-1050x794 the-green-box-by-act-romegialli-gessato-12-1050x789

All images by Marcello Mariana

There are 0 comments

We’d Carry This One Room Cabin From New York to the Cowichan Valley

Designed by NYC firm JacobsChang, this place cost just $20,000 (USD) to build with the job being done over a weekend by the owners.

In a City of Shrinking Balconies, Could We Please Have Some That Bloom?

Architect Manuel Herz's 'Ballet Mécanique' apartments in Central Zurich could teach local developers a thing or two about balconies.

This Tiny Cabin for Beer Island, Please

With solar panels on its A-frame, the stilted construction has very little impact on its immediate environment and did not require building permits because of its diminutive size.

Spaced

The Norwegian Hideout of Our Dreams

This cool construction by TYIN Architects was built with the help of a group of students in just three weeks. Imagine the quiet within.